top of page
  • Foto van schrijverRolf van Velthoven

Waarheids- en Vrijheidstour door Nederland

Vanaf 5 mei 2020 – kort na het begin van de coronagekte – heb ik elke 5-de van de maand een (stille) wake gehouden voor de hoofdingang van het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag.

De vier wensen die ik daarbij op een bord steeds bij mij droeg, waren:


Stop direct met alle coronamaatregelen !

Geen enkele maatregel waarbij kinderen, jongeren en/of scholen zijn of worden betrokken !

Richt de maatregelen op de kwetsbaren !

Start een grondig, buitenparlementair onderzoek naar het corona-beleid en waar dat uit dit onderzoek blijkt, het inzetten van strafvervolging !


Jongstleden 5 mei 2021 – de dag dat Nederland voor de 76-ste keer haar bevrijding zou vieren – was het moment waarop ik zou beginnen aan een nieuw jaar van protest tegen de coronamaat-regelen, een moment dat te mooi en te speciaal was om zomaar voorbij te laten gaan.

Omdat ik had ervaren dat angst de belangrijkste emotie was waaronder mijn medeburgers gebukt gingen (en gaan), heb ik besloten tot een Waarheids- en Vrijheidstour door Nederland. Ik wilde en ben 25 grotere steden langs gegaan en in elke plaats heb ik met mensen gesproken over angst en hoe je die zou kunnen overwinnen.


Mijn werkwijze tijdens deze tour heb ik al vrij snel gewijzigd.

Begon ik in Groningen nog met het rondlopen met mijn bord dat het waarom van mijn tour kort beschreef, gevolgd door een kort verhaal van het waarom van mijn tocht, al snel heb ik deze werkwijze verlaten. Ik merkte dat door deze introductie de omstanders minder bereid waren tot een gesprek en ook minder open waren.

In plaats hiervan ben ik mijn medeburgers gaan opzoeken en heb bij het aangaan van het gesprek aangesloten bij hun situatie.


Mijn conclusie:

Er is veel, heel veel angst gezaaid door onze overheid, Regering én een groot deel van onze Volksvertegenwoordigers. En zoals jou waarschijnlijk wel bekend is: angst werkt verzwakkend op ons immuunsysteem !


Links naar Transitieweb:Komentáře


bottom of page