top of page
  • Foto van schrijverRolf van Velthoven

Geachte volksvertegenwoordiger

Aanstaande donderdagmiddag 1 december vanaf ca. 14.30 uur tot ca. 17.15 uur zal ik weer en wel voor de 30-ste keer aanwezig zijn bij en lopen rond het gebouw van de Tweede Kamer aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag om van mijn grote zorgen te getuigen over de staat waarin door toedoen van de huidige regering en gesteund door – helaas – een groot deel van de volksvertegenwoordigers de Nederlandse samenleving zich bevindt.

Ik wil voor deze gelegenheid enkele woorden citeren van Abraham Kuyper, oprichter van de ARP en van de Vrije Universiteit Amsterdam:

“Wanneer principes die tegen je diepste overtuiging ingaan de overhand krijgen, dan is ‘oorlog’ je roeping en is vrede zonde geworden; je moet, ten koste van je dierbaarste vrede, al je overtuigingen bloot leggen voor vriend en vijand, met al het vuur van je geloof.”

Om in de inmiddels sterk gepolariseerde samenleving niet verkeerd begrepen te worden, hecht ik er aan expliciet te vermelden, dat het door Abraham Kuyper gebruikte begrip ‘oorlog’ door mij in z’n vreedzame betekenis is bedoeld. Het gaat mij – en misschien ook wel Abraham Kuyper – om bijv. acties in de zin van burgerlijke ongehoorzaamheid. Om deze reden heb ik het woord ‘oorlog’ in het citaat tussen aanhalingstekens geplaatst.

Ik nodig u van harte uit voor een gesprek tijdens mijn aanwezigheid in Den Haag !


Zeer instructief vond en vind ik de drie documentaires die ik via de drie onderstaande linken aan u van harte aanbeveel om naar te kijken. Het komt mij voor, dat de gematigdheid van de taal en het streven om objectief te informeren, het bekijken van de inhoud rechtvaardigt. De eerste docu laat de verwoestende effecten zien van de ‘coronavaccins’ op het leven van een aantal personen; de tweede docu toont wat lijkbalsemers in de VS vonden en vinden aan bloedstolsels bij hun werk en onze regering en het grootste deel van de Tweede Kamer stagneert onderzoek naar deze signalen en de derde docu laat de vergaande maatregelen zien die er al zijn en die nog zullen komen om iedere burger afhankelijk van en controleerbaar te maken door de overheid.Deze drie docu’s schetsen een wereld waarin ik mijn dochters en mijn 5 kleinkinderen niet wil achterlaten !

Ik ben op weg naar mijn 72 jaar; op 13-02-2023 is het zover. Toezien en niets doen ten aanzien van wat er nu maatschappelijk en individueel in levens gebeurt als gevolg van het beleid van de regering en van een groot deel van het parlement, is voor mij geen optie: ik zou waarachtig mijn dochters en kleinkinderen – en de generaties die zij voor mij representeren – niet meer onder ogen durven komen !

Ik vraag u om in alle eerlijkheid zichzelf dezelfde vraag te stellen: kan en wil ik verantwoordelijkheid dragen voor de besluiten die mede door mijn steun tot nu toe zijn genomen en die nog genomen zullen worden en die mijn kinderen en kleinkinderen en de generaties na hen opschepen met een controle-samenleving waarbinnen privacy en eigen initiatief en mening afhankelijk zijn gemaakt van goed, lees: door de staat goedgekeurd, gedrag ?

Kunt u uw dierbaren recht in de ogen kijken ?


“De waarheid zal u vrij maken.” (Johannes 8: 31&32)


Ik ontmoet u graag, as. donderdagmiddag 1-12 in Den Haag of via uw antwoord op dit bericht.


Hartelijke groet,

Rolf H. van Velthoven,

Groningen

Comentários


bottom of page